Centrifuge game

Op een speelse manier kennismaken met uranium verrijking

Centrifuge Game

Klant
Urenco

Locatie
Almelo & Gronau (DE)

Jaar
2021

 

Met wie deel jij deze experience?

Centrifugale Scheiding

Urenco is een grote organisatie uit Almelo dat verrijkt uranium produceert door middel van ultracentrifugetechniek. Met een marktaandeel van 29% is Urenco de grootste aanbieder van lichtverrijkt uranium.

Aangezien er regelmatig rondleidingen gegeven worden voor schoolkinderen heeft Urenco ons gevraagd een fysieke interactieve game te ontwikkelen die bijdraagt aan de uitleg van het verrijkingsproces. Hiervoor hebben wij de Centrifuge Game ontwikkeld, inclusief software en een fysiek meubel met bijbehorende knoppen. Om het principe van centrifugale scheiding bij het verrijken van stoffen uit te leggen aan kinderen hebben wij een laagdrempelige game ontwikkeld.

Tijdens de game vertelt Richie (de mascotte van Urenco) de spelers hoe het verrijkingsproces in elkaar zit en waar de verschillende verrijkte stoffen voor gebruikt kunnen worden. Na het behalen van een high score worden foto’s van de spelers getoond die tijdens het spelen zijn genomen. Een tweede versie van de Centrifuge Game is bij Urenco Duitsland in Gronau te bewonderen.

Geïnspireerd geraakt?

Laten we samen een idee uitwerken!

Meer weten over de Centrifuge Game?

Laat het hier weten

Partners &

Ontwikkeling

Concept

100%FAT

Ontwerp

100%FAT

Constructie

100%FAT

Hardware

100%FAT

Software

100%FAT

Content

Studio MAD