VR Fiets

Bewust maken van gevaren in het verkeer

VR Fiets

Klant
Responsible Young Drivers

Locatie
Mobiele Experience

Jaar
2020

 

Met wie deel jij deze experience?

Bewust Maken

Nog altijd vallen er jaarlijks veel slachtoffers in het verkeer en met name jongeren op de fiets zijn een kwetsbare doelgroep. Voor deze groep is het zeer belangrijk om bewust te worden van de risico’s en gevaren op de weg. Met reguliere voorlichting kom je een heel eind, maar om nog beter tot deze doelgroep door te dringen werkt een Virtual Reality simulatie heel goed. Je ervaart dan daadwerkelijk hoe het is om in een bepaalde situatie terecht te komen.

Om deze reden hebben we voor Responsible Young Drivers in totaal vijf Virtual Reality fiets simulatoren ontwikkeld. Deze VR-fietsen worden op dit moment ingezet om jongeren bewust te maken van de risico’s die in het verkeer ontstaan door alcohol, drugs en afleiding door het gebruik van mobiele telefoons. De VR experts van The Virtual Dutch Men hebben de software verzorgd waarmee je een virtuele fietstocht kunt maken en onderweg diverse keuzes moet maken. Blijf je nuchter onderweg of nuttig je alvast wat drank en/of drugs? Als je telefoon gaat, neem je direct op tijdens het fietsen of wacht je tot een veilig moment? 

Als fietser beleef je deze momenten volledig in VR; met een echte fiets, voorzien van diverse sensoren, bestuur je je virtuele fiets en dankzij een diepte-camera bevestigd aan de headset kan je je eigen hand(en) gebruiken om je virtuele telefoon op te nemen. Naast toepassingen als voorlichting is de VR-fiets natuurlijk ook in te zetten binnen andere projecten; te denken valt aan virtuele fietsroutes als citymarketing of informatievoorziening voor toerisme doeleinden.

Geïnspireerd geraakt?

Laten we samen een idee uitwerken!

Meer weten over de VR Fiets?

Laat het hier weten

Partners &

Ontwikkeling

Concept

100%FAT & RYD

Ontwerp

100%FAT

Constructie

100%FAT

Hardware

100%FAT

Software

100%FAT & The Virtual Dutchman

Content

The Virtual Dutchman