Brorfelde Observatiorium

Een unieke inzoom experience in het museum

Museum Experience

Klant
Brorfelde Observatorium

Locatie
Brorfelde Denemarken

Jaar
2021

 

Met wie deel jij deze experience?

Observatorium experience

In Denemarken ligt het Brorfelde Observatorium, het grootste observatorium in Denemarken. Gelegen op een bijzonder donkere plek, waar je de sterren zonder lichtruis perfect kan bekijken. Het Observatorium is een plek voor nieuwsgierige mensen die meer willen weten over astronomie, biologie en geologie. Tinker imagineers heeft een nieuwe bezoekers-experience ontworpen voor deze bijzondere plek. De experience bestaat uit een centrale ruimte, een filmruimte en enkele workshop-ruimtes. Voor de workshop-ruimtes hebben wij twee interactieve installaties ontwikkeld.

Do It Yourself lenzen-setup

Deze workshop is geheel analoog maar zeker niet minder boeiend. De uitdaging is om met de drie lenzen in de slede zowel een microscoop als een verrekijker te maken. Bij een succesvolle microscoop setup zal een afbeelding van enkele millimeters door de lenzen heen zo enorm worden vergroot dat alle tekst te lezen is. En lukt het je om de verrekijker setup te bouwen, dan wacht er een verrassing hoog in één van de bomen die door de ramen heen te zien zijn. Wat deze workshop boeiend maakt is dat je heel direct het effect kunt ervaren van het combineren van verschillende lenzen. En ook van deze setups zijn er twee zodat meerdere mensen tegelijk bezig kunnen.

 

Zoomviewers

Met speciaal ontworpen digitale optische instrumenten, zogenaamde Zoomviewers, kunnen bezoekers verder inzoomen dan ooit tevoren op allerlei objecten. Van gesteente uit de aarde tot aan nevels ver weg in het melkwegstelsel. Plaats simpelweg een grote dia in de sleuf aan de zijkant van de Zoomviewer en draai aan het grote wiel om het zoomavontuur te starten. Er staan 2 zoomviewers in de ruimte en er zijn in totaal 9 dia's te bewonderen binnen de thema's geologie, biologie en astronomie.

 

Weten wat wij kunnen betekenen voor uw Museum?

Download onze museum brochure!

Geïnspireerd geraakt?

Laten we samen een idee uitwerken!

Meer weten over deze experience?

Laat het hier weten

Partners &

Ontwikkeling

Concept

Tinker Imagineers

Ontwerp

100%FAT & Tinker Imagineers

Constructie

100%FAT

Hardware

100%FAT

Software

100%FAT

Content

Tinker Imagineers