The Sky

Interactief lichtkunstwerk

The Sky

Klant
Zander en Partner

Locatie
Expo 2020 Dubai & Verhuur

Jaar
2021

Met wie deel jij dit kunstwerk?

Wereld Expo

The Sky is een interactief lichtkunstwerk geproduceert voor het Kaleidoscope programma op de wereld Expo 2020 Dubai. Kaleidoscope is een open air lichtkunstwerken ervaring geproduceerd door Zander en Partner. The Sky is een idee van VENIVIDIMULTIPLEX dat wij samen hebben ontwikkeld en gebouwd. The Sky is een installatie die de wereld verbind in een unieke installatie. De installatie laat een led verlichte lucht zien die door de transparante structuur vermengd wordt met de luchten van Dubai. The Sky kan een autonome lichtshow presenteren waarbij alle denkbare lucht- en weerbeelden voorbij komen. Van het noorderlicht tot een spectaculaire onweersshow, het kan allemaal geprojecteerd worden op The Sky.

The Sky heeft daarnaast ook de mogelijkheid een volledig interactieve intstallatie te zijn. Door middel van een website kan een bezoeker elke plek of lucht in de wereld selecteren. Vervolgens zal The Sky door middel van open source weer data de huidige lucht op die positie weergeven op het kunstwerk. The Sky maakt het mogelijk om mensen te verbinden met de hele wereld. Het laat de bezoeker de schoonheid van onze planeet zien en ervaren met behulp van duizenden ledjes.

The Sky was te bewonderen in het Opportunity district op de Wereld Expo 2020 in Dubai. Tegenwoordig is de installatie beschikbaar voor verhuur op lichtfestivals en evenementen.

Meer weten over onze lichtkunstwerken?

Download onze lichtkunst brochure!

Oneindig veel led

The Sky is een vrij hangend kunstwerk. Het frame is volledig vervaardigd uit aluminium en is op een hoogte van 10 meter opgehangen. In totaal bestaat het kunstwerk uit 7500 individueel aangestuurde leds met een totale lengte van 125 meter.

Dit alles vormt samen een 4 meter groot verlicht vlak dat in de nachtelijke lucht van Dubai lijkt te zweven terwijl het de mooiste luchtbeelden laat zien.

Verhuur

Sinds de wereld expo in Dubai voorbij is is The Sky beschikbaar voor verhuur. The Sky is zowel voor lange als korte termijn te huur en kan op elk gewenst evenement, festival of lichtfestival ginstalleerd worden in verschillende opstellingen. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Geïnspireerd geraakt?

Laten we samen een idee uitwerken!

Meer weten over the Sky?

Laat het hier weten

Partners &

Ontwikkeling

Industrieel Ontwerp

100%FAT

Constructie

100%FAT

Hardware

100%FAT

Software & Animaties

100%FAT & VENIVIDIMULTIPLEX