Oplevering Limescoop

20 juni 2023 - 100%FAT

Op 16 juni 2023 is onze nieuwe outdoor interactieve verrekijker, de FAT Scope, feestelijk gepresenteerd aan de kust van Katwijk aan Zee.

Geschiedenis tot leven brengen

Voor de Werkgroep Romeinen hebben wij een outdoor interactieve verrekijker gerealiseerd. Het doel van de werkgroep was om de geschiedenis van de Katwijkse kust van 1800 jaar geleden tot leven te brengen. Katwijk aan Zee markeert het einde van de zogenaamde Limes, de noordelijke grens van het vroegere Romeinse rijk. Vlak voor de kust stond hier 1800 jaar geleden het fort Brittenburg.

In onze Augmented Reality verrekijker is in samenwerking met het Virtual Reality Learning Lab deze historische omgeving nagemaakt in een virtuele omgeving. Wanneer je door de kijker heen kijkt waan je jezelf even in het Romeinse tijdperk. Je kunt rondkijken en inzoomen op het fort en de omgeving, zoals deze er 1800 jaar geleden uit zag.

De locatie van de kijker op de sluis in Katwijk komt overeen met de plek waar je virtueel staat. Zo creƫren we een zo natuurgetrouw mogelijke weergave van het verleden en leggen we als het ware een virtuele laag over de de huidige omgeving.

Off the grid

Een unieke extra functie van deze uitvoering van de FAT Scope is dat deze volledig off the grid is gemaakt. Het apparaat beschikt over een eigen accu systeem en heeft geen externe stroomtoevoer nodig om te kunnen functioneren. Op de bovenkant van de kijker is een zonnepaneel ingebouwd. Hierdoor gaat de accu extra lang mee.

Feestelijke presentatie

Samen met een aantal genodigden en de kinderen van groep 8 van de Farelschool in Katwijk aan Zee is deze kijker gepresenteerd en officieel geopend voor publiek. De Limescoop staat op de Buitensluis in Katwijk aan Zee en is vanaf nu door iedereen te gebruiken.

Wil je meer weten over onze FAT Scope en wat er allemaal nog meer mogelijk is met dit product? Neem dan contact op of neem een kijkje op de FAT Scope pagina.