Virtual Reality Showroom

Een showroom op broekzakformaat door middel van VR

VR Showroom

Klant
Malvern Panalytical

Locatie
Wereldwijd

Jaar
2023

 

Met wie deel jij deze experience?

Analytische Apparaten

Malvern Panalytical staat bekend om haar analyse apparaten en is een van de belangrijkste innovators op het gebied van particle sizing technology. Het bedrijf ontwikkelt en verkoopt een enorme hoeveelheid verschillende analyse apparaten voor verschillende toepassingen. Veel van deze apparaten zijn zwaar, groot en kwetsbaar om te vervoeren en dus is het verplaatsen van deze apparatuur naar beurzen over de hele wereld een flinke operatie. Daarnaast is het onmogelijk om alle apparaten mee te nemen naar dezelfde beurs.

Vanuit Malvern Panalytical hebben wij de uitdaging gekregen om een showroom te creëren met behulp van virtual reality. In deze showroom moeten digital twins van de machines van alle kanten te bekijken zijn en daarnaast moet het mogelijk zijn de machines te activeren om zo de functionaliteit van de apparaten uit te lichten.

Dit alles moet in een makkelijk te vervoeren setup gerealiseerd worden.

Omdat het realiseren van een complete VR showroom een flinke klus is hebben we in eerste instantie twee van de machines van Malvern Panalytical omgezet naar de virtual reality wereld, de Aeris en de Forj. In de toekomst is het de bedoeling dat het volledige productportfolio van Malvern Panalytical vertaald gaat worden naar de VR showroom zodat de verkoopmanagers overal ter wereld toegang hebben tot elk apparaat.

VR Toepassen

Voor deze toepassing hebben we gekozen om gebruik te maken van de Meta Quest 2 VR bril. Deze brillen hebben de mogelijkheid om met meerdere brillen, en dus personen, in dezelfde virtuele ruimte te zijn. De gebruikers kunnen elkaar ook “virtueel” zien. Dit geeft de mogelijkheid om als presentator gasten mee te nemen naar iedere machine om zo alle details te laten zien en de functionaliteit van het apparaat te presenteren.

De brillen beschikken ook over real-time hand tracking. Hiermee kan de presentator door middel van gebaren een virtueel menu activeren waarin de verschillende animaties van het virtuele apparaat gestart kunnen worden.

Makkelijk verplaatsbaar

Om alles makkelijk vervoerbaar te maken zijn er twee verschillende setups gebouwd. Een handzaam systeem ingebouwd in een zogenaamde peli case die beschikt over 3 brillen en een uitgebreider systeem in een custom ontworpen en gebouwde trolley die beschikt over 6 brillen. Beide systemen beschikken over ingebouwde oplaadstations voor de VR brillen, een ingebouwde router zodat er overal ter wereld toegang is tot het internet en alle benodigde accessoires die je nodig hebt voor een VR bril.

De Forj trolley is inmiddels in gebruik aan de andere kant van de wereld in Brazilië. De Aeris koffer is tot nu toe gebruikt op verschillende beurzen in Australië en Duitsland. Ondertussen gaat de ontwikkeling tot een volledige VR showroom verder.

 

Uw eigen showroom?

Bent u op zoek naar een eigen vr toepassing of showroom of bent u benieuwd wat vr voor voordelen kan hebben voor uw bedrijf? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek of brainstorm.

Geïnspireerd geraakt?

Laten we samen een idee uitwerken!

Meer weten over de Virtual Reality Showroom?

Laat het hier weten

Partners &

Ontwikkeling

Concept

100%FAT & Studio MAD

Ontwerp

100%FAT

Constructie

100%FAT

Hardware

100%FAT

Software & Animaties

100%FAT

Klant

Malvern Panalytical