De Toegevoegde Waarde van Virtual Reality (VR) voor Bedrijven op Beurzen

5 oktober 2023 - 100%FAT

In de dynamische wereld van zakelijke evenementen en beurzen is het cruciaal voor bedrijven om zich te onderscheiden en indruk te maken op potentiële klanten en partners. Traditionele presentaties en statische stands zijn niet langer voldoende om de aandacht te trekken en te behouden. Daarnaast zijn enorm grote, en kostbare, beursstands tegenwoordig steeds minder interessant voor bedrijven door de stijgende kosten. Virtuele realiteit (VR) biedt bedrijven de mogelijkheid om op innovatieve wijze deel te nemen aan beurzen en hun aanwezigheid te versterken. Hieronder zullen we bespreken hoe VR toegevoegde waarde kan bieden aan bedrijven op beurzen.

  1. Verbeterde Beleving

VR biedt beursbezoekers een unieke en meeslepende ervaring. Bedrijven kunnen VR-headsets gebruiken om bezoekers virtueel mee te nemen naar hun productiefaciliteiten, demonstraties te geven van complexe producten of diensten, of zelfs virtuele rondleidingen door hun portfolio aan te bieden. Dit resulteert in een diepere betrokkenheid en begrip van wat het bedrijf te bieden heeft.

  1. Demonstratie van Producten en Diensten

Met VR kunnen bedrijven hun producten en diensten op een realistische manier demonstreren zonder daadwerkelijk fysieke exemplaren bij zich te hebben. Dit is vooral handig voor bedrijven met grote of zware producten, die moeilijk op een stand kunnen worden getoond. VR stelt bezoekers in staat om producten te ervaren alsof ze fysiek aanwezig zijn. Voor Malvern Panalytical hebben wij exact dit probleem opgelost door twee verplaatsbare VR experiences te realiseren. Wil meer weten over deze specifieke case? Klik dan hier.

  1. Interactieve Presentaties

VR stelt bedrijven in staat om interactieve presentaties te geven die de aandacht van bezoekers vasthouden. Ze kunnen aangepaste VR-ervaringen creëren waarbij bezoekers bijvoorbeeld door virtuele bedrijfsomgevingen kunnen navigeren, grafieken en diagrammen kunnen verkennen, of zelfs games kunnen spelen die verband houden met hun industrie. Dit zorgt voor memorabele interacties en biedt waardevolle informatie.

  1. Gegevensverzameling en Analyse

VR kan ook waardevolle gegevens genereren. Bedrijven kunnen bijhouden hoe bezoekers reageren op verschillende aspecten van hun VR-ervaringen. Dit stelt hen in staat om inzicht te krijgen in de interesses en voorkeuren van potentiële klanten, wat kan helpen bij het aanpassen van marketingstrategieën en productontwikkeling.

  1. Kostenbesparing

Hoewel het opzetten van een VR-ervaring initieel investeringen vereist, kan het op de lange termijn kostenbesparend zijn. Bedrijven kunnen besparen op de kosten van het transporteren van fysieke apparatuur en het huren van grote beursstands. Bovendien kunnen ze hun VR-ervaringen hergebruiken voor meerdere evenementen.

In conclusie, virtuele realiteit biedt bedrijven op beurzen aanzienlijke toegevoegde waarde. Het verbetert de beleving van bezoekers, maakt indruk met innovatieve presentaties, verzamelt waardevolle gegevens en biedt kostenbesparingen op de lange termijn. Als bedrijven willen opvallen in de steeds competitievere wereld van beurzen, is VR een krachtig hulpmiddel dat niet over het hoofd mag worden gezien. Het biedt de mogelijkheid om de grenzen van creativiteit te verleggen en blijvende indrukken te maken op potentiële klanten en partners.

Wat wij kunnen betekenen voor uw bedrijf

Bij 100%FAT zijn we in staat om in-house voor uw bedrijf een volledige VR experience te bedenken, ontwikkelen en realiseren.

Wij hebben de kennis in huis om advies te geven over de invulling van de VR experience om zo samen tot het beste concept te komen om uw doelen te behalen. Daarnaast kunnen wij alle benodigde hardware leveren en kunnen we alle software en animaties verzorgen. Ook voor training of uitleg, digitaal of op locatie, voor uw personeel om overweg te kunnen met uw VR experience kunnen wij faciliteren.

Mochten er speciefieke wensen zijn die custom hardware, behuizingen of transportcases vereisen dan kunnen wij die ook samen met u ontwerpen en realiseren.

Verder hebben wij platformen die remote support en management voor de software en hardware faciliteren. Vanuit ons kantoor kunnen wij alle brillen op afstand updaten en verbeteren.

Mocht u meer informatie willen of eens vrijblijvend willen brainstormen over wat wij voor uw bedrijf kunnen betekenen neem dan contact met ons op door hier te klikken.