IJsvogel

Een unieke eye-catcher voor uw bedrijfspand

IJsvogel

Klant
Oranka & E-Coldstore

Locatie
Oldenzaal

Jaar
2022

 

Met wie deel jij dit kunstwerk?

IJsvogel als lichtkunstwerk

Oranka en E-Coldstore zijn in Oldenzaal in hetzelfde pand gevestigd, welke voorzien is van een imposante entree hal. Oranka is gespecialiseerd in de levering van een breed en diep assortiment sappen en smoothies in diverse kwaliteiten. E-Coldstore is gespecialiseerd in opslag- en invriescapaciteit en staat open voor iedere vraag op het gebied van opslag en verwerking. Om de uitstraling van hun gezamenlijke hal tot buiten het pand te laten reiken en tegelijkertijd bezoekers te trakteren op het bekijken van een mooi lichtkunstwerk is ons gevraagd een ontwerp te maken.

De mensen van Oranka en E-Coldstore wisten één ding zeker; het lichtkunstwerk moet in de vorm van een ijsvogel uitgevoerd worden. Ook al houdt een ijsvogel niet van kou, de naam van deze vogel komt met een beetje fantasie mooi overeen met de core business van beide bedrijven. Ook sluiten de natuurlijke kleuren van deze vogel goed aan op de beide bedrijven. Voor ons was dit natuurlijk de ideale opdracht, vol creatieve vrijheid en hebben we het lichtkunstwerk eerst volledig in 3D ontworpen. Op basis van deze renders bleek al snel dat het eerste ontwerp een schot in de roos was en is de fysieke bouw van start gegaan.

Meer weten over onze lichtkunstwerken?

Download onze lichtkunst brochure!

Licht en beweging

Vooraf was al overeengekomen dat we de ijsvogel zouden voorzien van geanimeerd LED licht, maar tijdens de bouw hebben we de lat weer iets hoger gelegd. Want hoeveel mooier zou het niet zijn als de vogel zou kunnen vliegen? Om dit effect te creëren hebben we een op maat gemaakt katrolsysteem met actuator toegevoegd. Op deze manier is de vogel in staat zijn vleugels te laten bewegen en bezoekers een extra verrassing te bezorgen.

Lichtkunst in uw pand?

Ben je op zoek naar een unieke eye-catcher voor uw entreehal, bedrijfshal of -pand? Het concept van de Ijsvogel kunnen wij in elke gewenste vorm uitvoeren. Volledig custom en naar uw wens. Vrijwel elk object, vorm of logo kunnen wij transformeren naar een uniek lichtkunstwerk. Neem contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende brainstorm.

Geïnspireerd geraakt?

Laten we samen een idee uitwerken!

Meer weten over de IJsvogel?

Laat het hier weten

Partners &

Ontwikkeling

Concept

100%FAT

Industrieel Ontwerp

100%FAT

Constructie

100%FAT

Hardware

100%FAT

Software & Animaties

100%FAT

Klant

Oranka & E-Coldstore