Robotics & AI Expositie

Kunstmatige Intelligentie begrijpbaar maken in het Museum

AI Experience

Klant
Technisches Museum Wien

Locatie
Wenen Oostenrijk

Jaar
2020

 

Met wie deel jij deze experience?

28.500 m² museum

Het Technisches Museum Wien (TMW), een van de mooiste technische musea van Europa met maar liefst een oppervlakte van 28.500 m². De volledige collectie wijdt zich aan de geschiedenis van de techniek. Er wordt bijvoorbeeld aandacht besteed aan de spoorwegen, luchtvaart, scheepsbouw en industrie, maar ook aan fijnere techniek, zoals gebruiksvoorwerpen en muziekinstrumenten, en aanverwante zaken zoals milieu, energie, communicatie en mobiliteit.

In samenwerking met Tinker Imagineers maakte 100%FAT de tentoonstelling “Robotics & AI”. Het doel van de tentoonstelling is om AI (kunstmatige intelligentie) te ontraadselen. In de tentoonstelling worden verschillende AI en technische concepten uitgelegd; van de werking van een schakelaar tot de werking van een compleet neuraal netwerk. De installaties worden vergezeld van filosofische vragen om over na te denken.

Voor deze tentoonstelling zijn meerdere installaties ontwikkeld. Variërend van complex tot simpel, van compleet origineel tot een uitvoering van bestaande ideeën.

Neural Net

De meest complexe installatie van de Robotics & AI exhibit is Neural Net. Neural Net is een fysieke representatie van een kunstmatig neuraal netwerk, een belangrijk concept binnen kunstmatige intelligentie. Een kunstmatig neuraal netwerk is gebaseerd op een verzameling verbonden eenheden of knooppunten, kunstmatige neuronen genaamd, die de neuronen in biologische hersenen losjes simuleren. Elke verbinding kan, net als de synapsen in een biologisch brein, een signaal naar andere neuronen verzenden.

blank

Food by AI

Op de afdeling “Smart everyday (applications)” wordt er gekeken naar AI oplossingen in het dagelijks leven. Met deze installatie kan de bezoeker een foto op zijn telefoon scannen van een gerecht. Het systeem gaat door middel van AI op zoek naar het juiste recept dat past bij de afbeelding die je hebt gescand.

BabyFAT

BabyFAT is gemaakt als introductie voor de AI tentoonstelling. Het doel van de installatie is "demystifying AI", oftwel het duidelijker maken van het concept "artificial intelligence".

blank

Weten wat wij kunnen betekenen voor uw Museum?

Download onze museum brochure!

Geïnspireerd geraakt?

Laten we samen een idee uitwerken!

Meer weten over deze experience?

Laat het hier weten

Partners &

Ontwikkeling

Concept

100%FAT, Tinker & TMW

Ontwerp

Tinker Imagineers

Industrieel Ontwerp

100%FAT

Constructie

100%FAT & Brandwacht

Hardware

100%FAT

Software

100%FAT

Content

100%FAT & Tinker

Klant

Technisches Museum Wien