Interactieve Wegwijzer

Een unieke publiekstrekker voor het Concordia museum

Social Robot

Klant
Concordia Enschede

Locatie
Enschede

Jaar
2020

 

Met wie deel jij dit kunstwerk?

Publiekstrekker

Voor het pand van Concordia aan de Langestraat in Enschede staat sinds kort een hightech kunst robot, genaamd “Cor”. De robot kijkt je aan, praat met je, volgt je met zijn hoofd en ogen en nodigt je uit om even naast hem plaats te nemen.

De robot is gemaakt door 100%FAT, in samenwerking met Jelle de Graaf die het ontwerp en de realisatie van de ‘buitenschil’ van de robot heeft gedaan. Het geheel is een combinatie van elektronica en mechanica; de robot bevat meerdere sensoren (druksensor, rotatiesensor, dieptecamera) waarmee hij zich bewust is van de omstanders. De software zorgt ervoor dat er een relevante dialoog ontstaat met voorbijgangers, met als doel hen uit te nodigen om bij Concordia naar binnen te gaan.

Concordia wil kunst graag vanzelfsprekend maken. Niet alleen binnen de eigen muren, maar ook, of zelfs juist, buiten. De robot brengt kunst en cultuur dichterbij publiek, zelfs letterlijk midden op straat. Waar kunst voor sommigen misschien te serieus lijkt of hoogdravend, laat deze robot zien dat dat helemaal niet zo hoeft te zijn.

Kunst, Design & Technologie

Doel van dit object, dat een mix is van kunst, design en technologie, is het verrassen van het passerende publiek. Concordia wil met dit kunstobject niet alleen zichzelf in de kijker zetten, aan de bank is ook een paal met verwisselbare wegwijsborden bevestigd; deze geven aan welke exposities er op dit moment zijn, aangevuld met andere wetenswaardigheden in de binnenstad. De exposities van Concordia worden er op vermeld, maar ook activiteiten van andere culturele activiteiten en instellingen kunnen een plek op de verwijsborden krijgen.

Uw eigen publiekstrekker?

Ben je op zoek naar een unieke publiekstrekker voor uw museum, restaurant of evenement? Het concept van de Social Robot kunnen wij in elke gewenste vorm uitvoeren. Volledig custom en naar uw wens. Neem contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende brainstorm.

Geïnspireerd geraakt?

Laten we samen een idee uitwerken!

Meer weten over de Social Robot?

Laat het hier weten

Partners &

Ontwikkeling

Concept

100%FAT

Ontwerp

100%FAT & Jelle de Graaf

Constructie

100%FAT & Jelle de Graaf

Hardware

100%FAT

Software & Animaties

100%FAT

Klant

Concordia