Interactief bezoekerscentrum

Presenteer je productportfolio op een unieke manier

Technicon Experience

Klant
ETC Pronexos

Locatie
Almelo

Jaar
2021

 

Met wie deel jij deze experience?

Van bezoekerscentrum naar experience center

ETC Nederland is een innovatief technologiebedrijf, dat zich toelegt op het ontwikkelen van geavanceerde oplossingen die bijdragen aan een duurzame energiemix. Pronexos werd opgericht in 2013 als spin-off van de afdeling gespecialiseerde diensten van ETC en zorgt voor de diversificatie van die gespecialiseerde diensten in industriële toepassingen.

Techniek is voor nerds, saai en moeilijk uit te leggen aan anderen. Bij ETC en Pronexos hebben ze regelmatig te maken met deze vooroordelen. Tijdens sollicitatiegesprekken of klantbezoeken was het moeilijk een beeld te schetsen van de markten, producten en processen waar ze actief in zijn. Een rondleiding geven is vanwege de veiligheidsregels nagenoeg onmogelijk en kost bovendien veel tijd.

Tijd voor verandering, én tijd voor een hightech oplossing. Om een goed beeld van beide bedrijven te geven hebben we het bestaande bezoekerscentrum Technicon ingericht als experience center. De innovatieve aanvulling op de inrichting bestaat uit 5 interactieve vitrine-zuilen en een, in het oog springend, centerpiece. Het doel van deze nieuwe inrichting is op een innovatieve en hightech manier laten zien waar ETC en Pronexos als bedrijf goed in zijn.

De vijf zuilen representeren elk een eigen markt waar ETC en Pronexos als bedrijf actief in zijn: Nuclear Energy, Aerospace, Semiconductor, Packaging/Printing & Textiles en Industrial Services.

Innovatieve interactie

De centerpiece biedt een kijkje in de historie van ETC en een verdiepende blik op de oorsprong van alles: de verrijkingscentrifuge. Bediening van de diverse presentaties verloopt via een touchscreen, maar om een andere presentaties te ontdekken kan je het touchscreen volledig rondom de centerpiece draaien.

 

In elke vitrine-zuil wordt een fysiek product gepresenteerd op een gemotoriseerd platform. In de achterwand van elke vitrine is een beeldscherm geïntegreerd waarop een interactieve presentatie te bekijken is. In deze presentaties zijn diverse ‘hotspots’ met extra info en beeldmateriaal te vinden. In samenwerking met Studio MAD uit Almelo hebben we informatieve animaties gemaakt en de “hotspots” van beeldmateriaal van de productieprocessen voorzien. 

De hotspots zijn interactief met je hand te bedienen. Door een handsensor buiten de vitrine kun je de hotspots ‘virtueel’ aanklikken en wordt een animatie of video gestart met tekst en uitleg over de producten en processen. De zuilen geven in één oogopslag weer in welke markten ETC en Pronexos actief zijn.

Geïnspireerd geraakt?

Laten we samen een idee uitwerken!

Meer weten over deze experience?

Laat het hier weten

Partners &

Ontwikkeling

Concept

100%FAT

Ontwerp

100%FAT

Constructie

100%FAT

Hardware

100%FAT

Software

100%FAT

Content

100%FAT